Кошик
2865 відгуків
Скидки на товары для связок и суставов!Открыть и КУПИТЬ

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (93) 762-38-83
Lifecell ( Viber / Telegram )
+380 (98) 703-38-83
Kyivstar

Важливість азотистого балансу. Як його підвищити. Що його знижує.

Важливість азотистого балансу. Як його підвищити. Що його знижує.

Що таке азотистий баланс? Чому важливо знати про нього?

 

Плюси позитивного азотистого балансу:

  • Високий позитивний азотистий баланс = високий анаболізм.
  • Позитивний азотистий баланс на пряму впливає на ліпотропні (жиросжигающие) процеси в організмі.
  • Позитивний азотистий баланс впливає на виведення токсинів з організму.
  • Покращує регенерацію тканин, як м'язового, так і тканин внутрішніх органів. Особливу роль відіграє в регенерації тканин печінки.

 

Наслідки негативного азотистого балансу:

  • При негативному азотистом балансі організм перетворюється в сховище токсичних відходів.
  • Негативний азотистий баланс це прямий шлях до знищення м'язової тканини.
  • Сприяє набору жирової прошарку.
  • Порушення роботи нервової системи.
  • Безпосередньо впливає на роботу печінки. Побічно впливає на цироз печінки.

 

Як підняти азотистий баланс:

  • Дієта. Дослідження опубліковане в 2008 році в журналі The American Journal of Physiology ― Endocrinology and Metabolism показало, що високобілкова дієта піднімає рівень позитивного азотистого балансу у дорослих і у дітей. Під поняттям "високобілкова дієта" мається на увазі дієта, пайова вміст білка в якій становить 22-24% білка.
  • Джерело білка. Тривалий час вчений вели посилені суперечки на тему якою білок служить кращим джерелом для підвищення азотистого балансу. Основними фаворитами були соєвий, сироватковий, яєчний білки. У підсумку крапку в цих суперечках поставило дослідження опубліковане групою американських вчених у науковому журналі The American journal of clinical nutrition 2003 році. Воно показало, що джерело білка не має значення у питаннях впливу на азотистий баланс.
  • Кількість білка. Для мінімально нормального рівня функціонування організму азот повинен надходити в організм у розмірі 105 мг на один кілограм ваги тіла людини. Це рівноцінно 660 мг білка (0.66 грам) на кожний кілограм ваги тіла людини. Ще раз повторимося, це кількість мінімально необхідно для нормального рівня функціонування людського організму. Для спортивних результатів потрібні дозування в 2-4 рази вище зазначених.
  • Аргінін. Незважаючи на те, що аргінін саме по собі збільшує азотистий баланс в рівній мірі як і інший білок, ключову роль у цьому питанні він грає як амінокислота, яка запускає синтез азоту, тим самим підвищуючи ККД в питанні азотистого балансу.

 

Що знижує азотистий баланс:

  • Фізичні навантаження. Звичайно не варто від них відмовлятися, вони ― це приклад правильного витрати надлишкового профіциту азотистого балансу. Чим вище і інтенсивніше рівень фізичного навантаження ― тим отже і вище і витрата азотистого балансу.

  • Алкоголь. Витяг з стенографії виступу одного з доповідачів першого всеросійського з'їзду по боротьбі з пияцтвом:"У перші 4 дні алкогольного періоду азотистий баланс значно нижча—в середньому на 0,94 грм. в день, ніж доалкогольный період.
  • Хвороби і травми. Організм уражений хворобою, з осбабленным імунітетом витрачає набагато більше білка, ніж здоровий. Навіть елементарна ангіна здатна кардинально змінити Ваш азотистий баланс. І в такому випадку можуть страждати як спортивні результати так і якість життя в цілому. При травмах, особливо важких ситуація така ж.

 

Висновки:

На сьогоднішній день ні для кого не секрет, що тільки тоді, коли стан анаболізму переважає над катаболізмом ― запускається процес зростання. З цього, для того, хто прагне набрати м'язову масу і поліпшити стан організму в цілому, краще буде стан позитивного азотистого балансу, іншим словом ― анаболізму. Для цього необхідно дотримуватися високобілкової дієти ― вживати більше повноцінних білків, а так само стежити за кілокалоріями. Дуже важливо щоб у наш організм надходила необхідна кількість замінних і незамінних амінокислот, а ще важливіше ― в правильному співвідношенні і вчасно. Так, як білки які надходять у наш організм з їжею і збігаються за амінокислотним складом з білками тканин людини ― не існує, слід використовувати різноманітні види білків, включаючи окремі амінокислоти.

Всі необхідні амінокислоти і протеїни, Ви можете придбати в нашому магазині за прийнятною ціною, найвищої якості і з швидкою доставкою.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner